Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через побиття фотокора

Журналісти Черкас провели акцію на підтримку своїх колег
09 лютого, 11:51
ФОТО АВТОРА

Кілька десятків черкаських журналістів у середу в лютий мороз вийшли на центральну вулицю, щоб нагадати правоохоронцям про побиття фотокореспондента місцевої газети Ігоря Єфімова. До сьогодні винні у скоєнні злочину залишаються не покараними й продовжують працювати на посадах. «Ми вирішили, що проведемо попереджувальну акцію, щоб іще раз нагадати, що нас били, ми не забули, що правоохоронці виконували злочинні накази, ми не тільки не будемо миритися, а й будемо будь-якими доступними методами боротись за те, щоб ці люди були встановлені і покарані. Ми хочемо показати, що ми солідарні, будемо боротися за свої права», — прокоментував координатор акції Володимир Лимаренко.

За словами мітингувальників, справа почалась ще в 2014 році, було надано докази та відеоматеріали того, що відбувалось тоді на черкаській дамбі. Щоб прокоментувати журналістам, чому, на їхню думку, справа затягується, на Соборну площу вийшли і керівник Головного управління національної поліції Черкаської області Валерій Лютий та головний прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко. «Нам тричі обвинувальні акти повертали. Я вийшов і відповідаю на ваші питання, то ви спитайте, чому ці справи поверталися по 3—4 рази», — наголосив Сергій Овчаренко. Крім того, він запевнив, що розслідування триває й найближчим часом буде результат.

Також журналісти тримали плакати з фото Ігоря Єфімова та переліком правоохоронців, які були задіяні у побитті, або не заважали його бити. Прийшов на мітинг і сам Ігор Єфімов. Нагадаємо, 20 січня 2014 року Ігор Єфімов був жорстоко побитий правоохоронцями під час зачистки блок-посту активістів на черкаській дамбі. Він був на місці подій у жовтому жилеті «преса», із бейджем і фотокамерою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати