Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виняток із правил

Китай відкрив для Трампа Тwitter — аби не позбавити американців «спілкування»
10 листопада, 10:09

Після того як нещодавно співробітник  Тwitter в останній день роботи деактивував акаунт Дональда Трампа на 11 хвилин, більшість приготувалася до більш тривалої паузи: президента США чекав візит до Китаю.  Однак цього не сталося — американський президент не став миритися з інтернет-«стіною» комуністичного уряду найбільш густонаселеної країни планети. Уже в перші дні свого візиту він відправив кілька твітів з подяками за теплий прийом і погрозами на адресу Північної Кореї.

«Президент користуватиметься Тwitter, коли захоче. Це його спосіб спілкування безпосередньо з американським народом», — зазначив представник адміністрації під час перельоту американської делегації до Пекіна.

Тwitter та інші західні соціальні медіаплатформи блокуються в Китаї, де уряд створив і підтримує «залізну завісу» для китайських громадян в інтернеті.

Відповідаючи на запитання, як забезпечуватиметься доступ для президента США, представник адміністрації відповів, що для цього використовуватиметься спеціальне обладнання. Нагадаємо, Трамп здійснює тривале турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону, під час якого заплановані його візити до Японії, Південної Кореї, Китаю, В’єтнаму та Філіппін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати