Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Старт для масштабніших проєктів

У Києві школярі представили вісім робомашин
18 червня, 19:44

У столиці учні 8 — 10 класів представили вісім робокарів, які розробили під час літньої школи з робототехніки Малої академії наук України, йдеться в інформації прес-служби Національного центру «Мала академія наук України», яка надійшла на адресу «Дня». У таборі вільно брали участь діти з усієї України — від Донецької до Львівської та Івано-Франківської областей. Це найкращі юні науковці, які перемагали в різних конкурсах МАН.

За словами викладача літньої школи, доцента НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Віталія МОСІЙЧУКА, літні табори з інформаційних технологій та робототехніки проводяться уже протягом шести років. «В основу навчання ми покладаємо практичну роботу. Діти повністю проникаються ідеєю і досягають результату. Вони навіть пізно ввечері пишуть мені й консультуються», — відзначив В. Мосійчук.

Свої розробки учні створили з нуля всього за п’ять днів. Як відзначив викладач літньої школи з робототехніки МАН, доцент НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Сергій МОГИЛЬНИЙ, лише за перші дні перебування в літній школі діти навчилися працювати з операційною системою Linux і камерою, яку можна монтувати на робота, програмувати в Python.

Учень 10 класу з Івано-Франківська Олександр ДАРІЙЧУК розповів, що після участі у літній школі він хоче спробувати себе в масштабніших проектах із робототехніки. «Роботи — це дуже цікаво, за п’ять днів ми надали своїм робокарам дуже багато функцій. Я навіть не уявляю, скільки ми можемо зробити за місяць чи за рік. Я хотів би, щоб роботи приносили якусь користь людям», — розповів він.

Загалом, «Літо інтелекту-2019» — це десять різнопрофільних літніх шкіл. Крім робототехніки, вже проведено школу з фізики. Відкриються наукові табори з біології, хімії, філософії, математики, астрономії, мистецтвознавства та філології.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати