Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підготовка інноваторів

75 тренерів, підготованих Британською Радою та МОН, навчатимуть педагогів інтегрувати розвиток навичок ХХІ століття в різні предмети
14 серпня, 09:29

Цього тижня в Києві паралельно тривають два тренінги від названих інституцій —  «Ключові уміння ХХІ століття» та «Групи професійної майстерності вчителів».

Як повідомляє прес-служба МОН, курс «Ключові уміння ХХІ століття» був розроблений Великобританією для їхніх навчальних закладів. Освітяни навчаються створювати умови для розвитку критичного мислення, співпраці, цифрової грамотності та здатності вирішувати проблеми. Для українського тренінгу курс переклали та адаптували до нашоїсистеми освіти. Перед початком навчання його апробували українські вчителі.

У тренінгу «Групи професійної майстерності вчителів» беруть участь вчителі англійської мови 5—9 класів зі 100 пілотних шкіл. Після навчання вони створять групи професійної майстерності вчителів і проводитимуть заходи для їхнього професійного розвитку. В основі діяльності таких колективів — взаємодопомога вчителів, обмін ідеями та досвідом.

«Ми хочемо, щоб випускники школи знали не лише історію або англійську мову, а й володіли практичними навичками для подальшого успішного життя. Розв’язання проблемних ситуацій, підприємництво, командна робота — ці навички безпосередньо стосуються концепції Нової української школи», — наголосив директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки та Британська Рада в Україні реалізовують спільні проєкти відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю. Ці ініціативи спрямовані на підвищення якості освіти, розвиток лідерського потенціалу фахівців вишів, зростання рівня інтернаціоналізації вищої освіти, допомогу дітям з окупованих територій та АР Крим у складанні ЗНО. Британська Рада в Україні також провела тренінги для 17 тисяч вчителів, які почали викладати у перших класах у 2018—2019 навчальному році, щоб підготувати їх до викладання іноземної мови у початковій школі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати