Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський розповів про пропозиції обміну територій на членство в НАТО

18 жовтня, 20:47

Президент Володимир Зеленський заявив, що західні чиновники, які просувають угоду, за якою Київ обмінює окуповані рф території на членство в НАТО, не консультувалися з Україною.

Про це глава Української держави зазначив в інтерв'ю Financial Times, передає Рубрика.

Він каже, що відкритих обговорень з Україною щодо таких пропозицій ніхто не проводив. Утім Зеленський закликає відкрито "викласти це на стіл, не через якусь третю сторону".

"Люди ніколи не говорили цього [нам]. Люди бояться говорити [мені]", – сказав він, закликавши цих чиновників "викласти це на стіл, відкрито нам. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами", – зауважив президент.

Зеленський сказав, що він відкритий для мирних пропозицій від інших країн, якщо вони є "реальними" і не спрямовані на підрив підтримки його власних планів.

"Бразилія, у вас є план? Відмінно. Пропозиція від Китаю ми не проти… Але, хлопці, будь ласка, не треба нас ділити", – сказав він.

За його словами, офіційне запрошення до вступу в НАТО є "єдиним способом" для України пережити російське вторгнення. Це запрошення нібито має посилити українську дипломатію на шляху до завершення війни.

"Ми не можемо бути дуже сильними, не маючи запрошення, що посилює наші дипломатичні шляхи до закінчення війни. Ця війна закінчиться, коли путін буде ізольований, а інші партнери підштовхнуть його до дипломатії", — сказав Зеленський.

Крім того, він вважає, що запрошення до НАТО підніме бойовий дух українського народу й солдатів, адже воно означатиме, "що їхні діти не будуть гинути ніколи, бо ми будемо членом НАТО".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати