Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Представник Південної Кореї при ООН розповів, що може отримати КНДР від росії за залучення своїх солдатів у війну проти України

22 жовтня, 16:07

Південна Корея висловила стурбованість щодо ймовірності того, що росія надасть КНДР ядерні технології у сфері озброєнь в обмін на підтримку в загарбницькій війні проти України. Пхеньян також очікує фінансової допомоги від Москви.

Про це під час виступу на Раді Безпеки ООН заявив постійний представник Південної Кореї при ООН Джонкук Хванг.

Дипломат також попередив, що Північна Корея, ймовірно, незабаром стане активним учасником загарбницької війни росії проти України.

"За участь своїх підрозділів Північна Корея чекатиме щедрої плати від Москви", – заявив він.

Хванг уточнив, що Пхеньян може отримати не лише фінансову, але й військову підтримку, включаючи технології, пов'язані з ядерною зброєю.

Південнокорейський дипломат також закликав росію негайно вивести всі свої війська з України, наголосивши на важливості дотримання Статуту ООН і міжнародного права для досягнення тривалого миру.

Нагадаємо, перший заступник радника президента Південної Кореї з національної безпеки Кім Те Хьо підтвердив, що Сеул вживе "поетапних заходів" проти Північної Кореї та росії у відповідь на їхню військову співпрацю. Він підкреслив, що дії Пхеньяна і Москви можуть загрожувати безпеці не лише Південної Кореї, а й всього регіону.

"Якщо незаконне військове співробітництво між Північною Кореєю і росією продовжиться, (Південна Корея) не стоятиме осторонь, а відреагує рішуче у співпраці з міжнародною спільнотою", – заявив Кім, попередивши про "поетапні заходи" у відповідь на рівень їхніх військових зв'язків.

Серед можливих кроків обговорюється навіть відправка в Україну наступальних та оборонних озброєнь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати