Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Создание первой искусственной жемчужины

09 июля, 20:15

Нині вже нікого не здивуєш штучними перлинами, але був час, коли перли могли собі дозволити лише дуже заможні люди. Історичний поворот у ювелірній сфері відбувся завдяки торгівцю локшиною Мікімото Кокіті.

Кокіті народився у невеличкому селищі Осато, що в Японії. Родина була дуже бідною і заробляла на життя продажем локшини у маленькій харчевні. Коли Мікімото виріс та одружився, ситуація не змінилася — родина перебувала у скруті. Тож він зважився на рішучий крок і на останні гроші з приданого дружини придбав маленьку устричну ферму на острівці Одзіма у славетній своїми перлинами затоці Ісе.

Спочатку Кокіті просто вирощував устриць, які давали перлини та торгував ними на ярмарках. Але декілька разів поспіль уся популяція вимирала через затоплення.

Тож Мікімото почав експерименти: він вводив іншорідні часточки у мушлі, складав устриць у кошик та опускав у море. Він випробовував різні режими утримання мушель, різні розміри часточок... Результати були, але і ці устриці були приречені на загибель від затоплення ферми. І так декілька разів поспіль.

Проте, наш винахідник не здався, почав усе спочатку і переміг долю. Перша перлина напівкруглої форми була отримана 11 липня 1893 року, а через

три роки, Мікімото отримав свій перший патент на технологію.

На цьому Кокіті не зупинився і винайшов спосіб зробити перлини яскравішими та спосіб вирощувати устриць швидше, а також винайшов метод збільшувати кількість шарів перламутру. Він розвинув таку бурхливу діяльність, що донині місця, де він започаткував свою справу, носять назву «Перлові острови».

Так, почавши з локшини, Мікімото Кокіті врешті вплинув на розвиток усієї ювелірної індустрії.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать