Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

26 січня, 00:00

У Донецьку борються з «відмиванням» грошей

Діяльність досить великого конвертаційного центру, який перетворив на готівку за короткий строк понад 300 млн. грн., днями було припинено в Донецьку спільними діями працівників обласної податкової міліції та прокуратури міста. Як повідомляє прес-служба Донецької обласної податкової адміністрації, співробітники конвертаційного центру протягом двох років проводили безтоварні операції і займалися переведенням безготівкових грошових коштів у готівку. При цьому центр надавав різним фірмам послуги з відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом, та переведення безготівкових коштів у грошову готівку як у Донецькій, так і інших областях України.

Злочинну групу очолювали жителі Донецька — 40-річні чоловік та жінка, які вже мали судимість за здійснення інших економічних злочинів і знаються на економіці в цілому. Піймати злочинців вдалося в ході проведення цілої низки різних заходів та обшуків двох офісів конвертаційного центру. Загалом, у ході обшуків було вилучено понад 600 тис. грн. готівкою, 45 печатей та 8 штампів фіктивних фірм, а також 9 системних блоків комп'ютерів, які містили інформацію про акумуляцію та перекази грошових потоків. Сьогодні проти зловмисників порушено кримінальні справи, а всі розрахункові рахунки фіктивних фірм (на яких, до речі, значилося понад 1,3 млн. грн.) арештовано, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

У Харкові розлили освячену «Березовку»

Керівництво заводу «Березовські мінеральні води» пішло на зустріч усім віруючим, які не змогли запастися освяченою водою. Отець Олексій приїжджає на завод для освячення води на Водохреще щорічно, але жодної інформації на товарі про це священнодійство над «Березовкою» досі не було. Спец-наклейки з написом «Освячена на Водохреще» на заводі застосовані вперше. Протягом півгодини, поки йшло божественне освячення в цеху по розливу води, всі конвеєри було призупинено, а робітники, запасшись особистою тарою, взяли участь у молебні. Обмежена партія зі ста двадцяти тисяч пляшок уже надійшла в продаж у магазини Харківської й інших областей України, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

На Закарпатті зросла кількість вбивств

Протягом минулого року в найзахіднішому регіоні нашої держави зареєстровано 6536 злочинів. Це певною мірою менше, ніж позаторік, але несуттєво. Однак, незважаючи на незначне зменшення загальної кількості зареєстрованих злочинів, зросла кількість вчинених особливо тяжких злочинів (з 260 до 293) та окремих категорій тяжких злочинів. Зокрема, порівняно з минулим роком, кількість вбивств збільшилася на 10, двох людей позбавили життя підлітки.

Так само в області зросла кількість тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, зґвалтувань (причому з них 6 скоєні підлітками чи за їхньої участі), тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів та шахрайств.

Як повідомив днями на координаційній нараді керівників правоохоронних органів заступник прокурора Закарпатської області Іван Зарева, як у 2004 році, так і у минулому році більшість вбивств та замахів вчинено на побутовому ґрунті. Питома вага умисних вбивств, вчинених у ході сварок, на ґрунті особистих неприязних стосунків, під час спільного вживання спиртних.

Прокурор області Юрій Бенца зазначив, що на сьогодні гострою залишається проблема підліткової злочинності, адже «...на фоні збільшення кількості зґвалтувань та розбоїв за участі підлітків, турбує той факт, що велика їхня кількість вчинялася у стані алкогольного сп'яніння». На думку прокурора Закарпатської області, попереджувальна робота серед молоді працівниками кримінальної міліції у справах неповнолітніх проводиться незадовільно, недостатньо ефективно вживаються заходи щодо виявлення дорослих, які втягують неповнолітніх у злочинну діяльність. Торік майже половина усіх злочинів (241) вчинено неповнолітніми у групах, причому 126 із них спільно з дорослими, повідомляє Наталка ПОПОВИЧ, Ужгород.

Виявлено незаконний дитячий будинок

Під час чергової перевірки співробітники прокуратури Харківської області встановили, що добродійний фонд «Центр допомоги дітям «Отчий дім» у селищі Високому працює без ліцензії. З'ясувалося, що договір між районним відділом освіти, який направляв сюди дітей, і дитячим будинком розірвано ще у 2002-му році. Більше за те — в організації немає дозволу районної санепідемстанції. На думку працівників відділу захисту прав і свобод неповнолітніх прокуратури Харківської області, в дитячому будинку не створено умови для нормального проживання дітей: не організовано медичне обслуговування, а продукти, якими годують 40 вихованців, не сертифіковані. Всі неполадки в роботі дитячого закладку усуваються, повідомляє Марина ГОЛІНА, Харків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати