Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

20 жовтня, 00:00

У Львові більшає автокрадіжок

Про це повідомив начальник відділу розшуку першого міжрайонного відділу ДАІ при УМВСУ у Львівській області Олег Мартинов. З початку року у Львові було зареєстровано близько 300 незаконних заволодінь автотранспортом. Найбільш популярними серед злодіїв є автомобілі «Део», буси та традиційні престижні марки, серед яких «Мерседес» та «БМВ». Найбільш враженою до викрадення категорію автомобілів є машини іноземних власників.

Тому Олег Мартинов радить для гостей міста ні в якому разі не залишати свій автомобіль без нагляду, навіть якщо він обладнаний хорошою сигналізацією, і не зупинятись в малолюдних місцях. Останнім часом у Львові трапилось декілька випадків, коли власників машин просто викидали з їхніх власних авто, а машину уганяли. За останні два тижні таке трапилось із двома поляками і французом. «Більшість незаконних заволодінь відбувається, якщо не завдяки самим власникам, то при прямому їхньому потуранню. Люди дуже безпечно ставляться до своїх авто. Наприклад, нещодавно на АЗС на кільцевій дорозі іноземці лишили машину незамкненою. А самі пішли в кав’ярню. Звичайно, авто вкрали»,— розповідає Олег Мартинов. Для професіональних злодіїв нейтралізувати сигналізацію — справа двох хвилин. Тому спеціалісти радять, обладнувати машину не лише однією сигналізацію, а цілим їх комплектом. А ще встановлювати пристрій, який би блокував важіль переключення передач. Досить часто машини викрадають із платних стоянок. Тому залишаючи на них авто, варто придивитися, що це за стоянка і на скільки гарантується охорона та збереження машини. На стоянці повинен бути цілий комплекс охоронних заходів — огорожа, відповідна охорона, шлагбаум або ворота, які постійно були б зачинені, належна перепусткова система, відповідний журнал, у якому власник має розписатись за те, що він забрав машину, повідомляє Ірина РОЖОК, Львів.

Курити в громадських місцях усе ж заборонили

Президент України Віктор Ющенко підписав Закон «Про заходи з попередження та зменшення споживання тютюнових виробів і їхнього шкідливого впливу на здоров’я населення». Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила даний закон 22 вересня. Згідно з ним, забороняється куріння тютюнових виробів на робочих місцях та в громадських місцях, за винятком спеціально відведених для цього місць. Згідно із законом, власник чи вповноважені ним особи або ж орендарі зобов’язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму.

У Києві — археологічна сенсація

Подільська експедиція Інституту археології НАН України порадувала столицю унікальною знахідкою — виявлено об’єкт водопостачання ХIХ століття. Як передає kiyany.com.ua, унікальність споруди полягає в тому, що це єдиний у своєму роді колодязь, який знайдено на території Києва і зберігся в такому гарному стані. Імовірно знахідці не менше 200 років, точну цифру може дати лише дендроаналіз. Знайдено було колодязь на глибині близько чотирьох метрів.

За припущеннями археологів, колодязь був загального користування, неодноразово зміцнювався, а коли потреба в ньому відпала, був закиданий будівельним сміттям. Знахідка унікальна і має велику історичну цінність. Але на сьогодні роботи з розкопки колодязя сповільнилися. Археологам потрібна допомога. В першу чергу технікою. Інакше дійсний вік споруди так і не вдасться визначити.

Аварій більше, травм менше

Зменшення кількості фактів загального травматизму працівників вугільних підприємств Донецької області зареєстроване в регіоні з початку поточного року. Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, цього року зафіксовано трохи більше ніж три тис. гірників, які отримали травми різного ступеня важкості на роботі, а в минулому році було зареєстровано 4037 тис. таких випадків. Поменшали й показники так званого смертного травматизму: в поточному році зафіксовано 65 випадків загибелі гірників на виробництві, що на 43 випадки менше, ніж у 2004 р. Загалом же, за дев’ять місяців поточного року на шахтах області сталося п’ять групових нещасних випадків, внаслідок яких постраждало 19 осіб, 8 із яких загинули. У минулому році подібних випадків було менше — всього два, але в результаті постраждало більше гірників, ніж на сьогодні — 51 особа, з яких 37 — загинули, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати