Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спасибі литовським друзям!

Незрячі українські діти, які постраждали від війни з росією, побували у спеціальному корекційному таборі у Литві
07 липня, 12:40

26 діток з вадами зору з різних куточків України гарно відпочили в етнотаборі неподалік Клайпеди упродовж двох тижнів Це діти переважно із регіонів активних бойових дій. Наймолодшому серед них – 8 років.

Більшість були тут уперше і без батьків – у супроводові фахівців. Про це «Дню» розповіли у Львівській міській раді.

«Діти насолоджувалися надзвичайно добре складеною литовськими тифлопедагогами програмою, яка передбачала передусім набуття досвіду, – цитує пресслужба ЛМР координатора події Оксану Потимко. –  Увесь процес навчання, корекції та відпочинку розпочинався рано-вранці і завершувався близько опівночі».

Діти досхочу купалися в озері, пробували себе у дайвінгу та серфінгу, каталися на мотоциклах і виступали із зірками у концертній програмі, також – куштували страви кухонь Естонії, Польщі та Литви і частували учасників табору власноруч приготовленими українськими смаколиками.

«Литва та литовці мали особливий сентимент до дітей з України, і це відчувалося в кожній миті, у кожному слові, у кожному заході», – додає Оксана Потимко.

Довідково:

Етнотабір неподалік Клайпеди – міжнародний. Щороку сюди приїздять діти з вадами зору з Литви, Латвії, Естонії, Норвегії, Данії, Польщі, а з 2018 року – і з України. Проте в минулі роки корекційний табір могли відвідати 4–5 незрячих українських дітей. Цьогоріч, через воєнну агресію росії проти України, інші країни Європи прийняли рішення віддати більшість місць саме незрячим дітям з України.

Ініціатором табору є ротарійський рух Литви, а його організатором – ротарі-клуб «Klaipedos Senamiescio Rotary klubas» та інші ротарі-клуби Литви. До поїздки українських дітей у Литву долучилися також ротарі-клуби (з Польщі –«Warszawa-Goethe» та України –«Rotary International» і «Львів – Леополіс»).

Організаційний партнер табору з українського боку – Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», який зорганізував дітей з усієї України, забезпечив їх приїзд до Львова та проживання перед виїздом до Литви.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати