Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Харкові тривають багатотисячні мітинги за єдину Україну

Патріотичні настрої тепер спонукає проявляти й місцева влада
25 квітня, 12:00
ФОТО АВТОРА

Харків заповнюється державною символікою та патріотичними настроями. Увечері 23 квітня у Харкові на площі конституції зібрався кількатисячний мітинг та відбувся молебен за Єдину Україну. Вперше в історії міста молитву за мир та єдність країни служили по черзі члени всіх релігійних конфесій, які є в Харкові, були священики Української православної церкви Московського та Київського патріархату, Римсько-католицької церкви Київського патріархату, представники вірменської церкви та мусульмани. Мітинг був організований спільно Євромайданом та Харківським громадським форумом, який об’єднав відомих бізнесменів та діячів культури.

Також зранку 23 та 24 квітня харківська влада проводила офіційні мітинги на підтримку єдності країни біля міськради та перед облрадою. До цих акцій були залучені робітники бюджетної сфери, які тримали прапори України. І хоча багато хто з активістів Євромайдану, наприклад, член координаційної ради Володимир Чистилін, вважають такі мітинги непотрібними, однак для більшості мешканців міста демонстрація офіційної позиції влади Харкова є важливою для формування власної думки. Збільшення кількості української символіки в місті, навіть прапорці на міліцейських машинах — все це сприяє збільшенню прихильників єдності країни, яких на сьогодні в Харкові більшість, за оцінками незалежних соціальних досліджень.

У центрі міста активно розфарбовують дерева та будівлі у державні кольори, регулярно проводить пробіги Автомайдан та продовжують креативну діяльність славнозвісні харківські ультрас, яких Наталка Зубар, голова ІА «Майдан Моніторинг», назвала «реінкарнацією українських козаків». Саме ультрас та самооборона захищають українські мітинги від нападів та повторення страшної «вербної кривавої неділі», в якій, за сьогоднішніми підрахунками, постраждало орієнтовно 50 осіб.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати