Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Черемське болото» і «Заплава Сім маяків»

Два водно-болотні угіддя України набули міжнародного статусу
06 грудня, 11:38
ФОТО MANEVYCHI-TOURISM.COM.UA

Секретаріат Рамсарської конвенції надав двом водно-болотним угіддям України статус міжнародного значення, йдеться в повідомленні, яке надійшло на адресу «Дня» від Міністерства екології та природних ресурсів України за підписом Василини Коваль. Із занесенням зазначених водно-болотних угідь до списку Рамсарських в Україні стало 35 водно-болотних угідь міжнародного значення загальною площею 749,767 тисяч гектарів.

Секретаріат Конвенції про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення, ухвалив рішення про надання водно-болотним угіддям «Черемське болото» та «Заплава Сім маяків» статусу водно-болотних угідь міжнародного значення і присвоїв їм номери 2272 та 2273. Про це рішення Рамсарський секретаріат повідомив офіційним листом від 29 листопада 2016 року.

Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Черемське болото» розташоване в центрі межиріччя Прип’яті, Стоходу і Стиру в межах Волинської області. Загальна площа водно-болотного угіддя становить 2975,7 га, і за розмірами це одне з найбільших блюдцевих боліт на Українському Поліссі та Європі загалом.

Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Заплава Сім маяків» розташоване в межах Запорізької області в нижній течії Дніпра в місці впадіння річки Маячки. Унікальність угіддя полягає у значній різноманітності біотопів на відносно малій території. Ця територія важлива для птахів під час міграцій і слугує місцем зосередження біорізноманіття в антропогенно трансформованій степовій зоні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати