Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через війну випуск бакалаврів Острозької академії відбувся у новому форматі

27 червня, 18:46

У Національному університеті «Острозька академія» 24 червня отримали дипломи випускники-бакалаври. У зв’язку з війною нагородження не могло відбутися в урочистому форматі згідно з традиціями університету. Однак, у цей день випускники мали можливість перебувати у стінах Острозької академії.

Для випускників та академічної спільноти відбувся подячний молебень у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького.

«Ці події, які відбуваються сьогодні у нашій країні, спонукають нас ще більше вболівати за неї, перейматися її безпекою та захистом. Ми сьогодні подякували Богові за те, що ви закінчили Острозьку академію. Звичайно, що диплом бакалавра це великий фініш, але і одночасно великий старт перед іншими професійними перспективами», – зазначив настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський.

Цьогоріч, через неможливість проведення масового заходу, з відеопривітанням до градуантів звернулися ректор та члени Вченої ради університету.

«Як відомо, ми планували провести Конвокацію-2022 – церемонію вручення дипломів урочисто, обличчя в обличчя, душа в душу, ми хотіли потиснути ваші руки, ми хотіли почути биття ваших сердець і, найважливіше, ми хотіли передати вам свою повагу і нашу неймовірну любов. Але ця жорстока, ця несправедлива, ця мародерча війна з боку агресора не дає нам можливості провести цей захід. Ви отримаєте дипломи в іншому ракурсі, а весь колектив Острозької академії глибоко переконаний, що свої документи на магістерські програми ви подасте до рідної Альма-матер. Війна закінчиться, буде перемога. Попереду ціле життя, однак, зараз як ніколи Острозька академія потребує та чекає вашої підтримки», – зазначив ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

Упродовж усього дня студенти самоорганізовувалися у невеликі групи для отримання дипломів. Випускники фотографувалися, спілкувалися зі своїми викладачами та ректором.

Своїми враженнями поділилася випускниця спеціальності «Журналістика» Соломія Костенкова:

«Чотири роки навчання в університеті пройшли дуже швидко. Незважаючи на це, я дізналася багато нового, познайомилася з чудовими людьми, найкращими викладачами і студентами. Острозька академія дала змогу мені реалізуватися, відчути цю особливу атмосферу, яка надихає творити. Вдячна всій університетській спільноті, яка незважаючи на пандемію і війну, продовжувала забезпечувати освітній процес. Острозька академія – це заклад вищої освіти, який справді виховує еліту. Студенти Острозької академії – це майбутнє нашої України!»

Вітаємо випускників-бакалаврів, бажаємо вам неймовірних професійних успіхів, перемоги на всіх фронтах і звісно чекаємо на вас у стінах Національного університету «Острозька академія».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати