Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дмитро Богомазов – головний режисер Національного театру ім. I. Франка

Вчора відбувся конкурс і одноголосно обрали знаного постановника
13 жовтня, 11:03

Можна привітати колектив головної сцени нашої країни, що до них у трупу прийшов працювати цікавий, креативний і талановитий майстер. Кожна постановка Дмитра Богомазова викликає цікавість як у театрознавців, так і пересічних глядачів. Він є автором більше двох десятків резонансних вистав у Київському театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра, на «Вільній сцені», Одеському театрі ім. В. Василька, Черкаському театрі ім.Т. Шевченка, а також здійснював постановки за кордоном, зокрема, у Польщі та Франції.

Нагадаємо, нині у репертуарі франківців можна побачити дві вистави Дмитра Михайловича — «Ліс» за однойменною п’єсою Олександра Островського і «Morituri te Salutantе» за новелам Василя Стефаника, які проходять із аншлагами. До речі, у кінці листопада у Театрі на лівому березі ми побачимо нову роботу режисера «Життя по переду», яка створюється за відомим романом Еміля Ажара (за цей твір письменник отримав найвищу літературну нагороду Франції — Гонкурівську премію). А зараз розпочинається нова творча сторінка у долі Д. Богомазова — з франківцями.

— У нас відбувся конкурс на заміщення вакантної посади головного режисера театру. Була створена комісія і відбувся конкурс, було два претенденти — Дмитро Богомазов і Юрій Кочевенко. Вони представили свої проекти, як бачать творчо оновити наш колектив. Одноголосно обрали Богомазова, — розказав «Дню» Михайло ЗАХАРЕВИЧ, генеральний директор Національного театру ім. І.Франка. — Дмитро Михайлович повинен познайомитись з нашим колективом, передивитися репертуар, може щось модернізувати, а від чогось із постановок відмовитись, а потім можна буде говорити про масштабнішого плани з перспективою на три і більше років. Разом будемо рухатись до 100-річного ювілею Театру ім. І. Франка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати