Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До 1030-річчя хрещення Київської Русі-України

На Вінниччині видадуть книги про сакральні архітектурні пам’ятки
08 лютого, 11:33
ЛЯДІВСЬКИЙ СКЕЛЬНИЙ МОНАСТИР / ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

До кінця поточного року в області планують видати повний історико-інформаційний довідник духовної спадщини Подільського краю і представити нові екскурсійно-паломницькі маршрути до місць, пов’язаних з історією християнства. Про це повідомив начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігор САЛЕЦЬКИЙ після обговорення заходів до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

«Нині в області сформований комітет, який займатиметься питанням організації та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Священнослужителі запропонували провести в загальноосвітніх начальних закладах виховні години, які будуть присвячені темі християнства в Україні. Крім цього, серед учнів проведуть літературний конкурс, а до Великодня відбудуться шкільні виставки, — розповідає Ігор Салецький. — Знаковим завершенням заходів стане представлення довідника про сакральні архітектурні пам’ятки Вінниччини, наповненням якого займатимуться священнослужителі всіх конфесій. Насамперед будуть представлені об’єкти національного значення, переважно це сакральна дерев’яна спадщина XVI—XVII ст. Загалом на Вінниччині збереглося понад півтисячу культових споруд, які були націоналізовані радянською владою, але не знищені. Дерев’яні церкви збереглися у 22 районах області. Усі вони є живими свідками духовного розвитку нашого краю і можуть оповісти нинішньому та прийдешнім поколінням давню історію. Тому ми звернулися до депутатів облради з проханням надати кошти на створення путівника сакральними місцями Вінницької області, який також буде представлений до кінця поточного року й міститиме нові туристичні маршрути для вінничан і гостей регіону».

На видання та оформлення довідника в обласному бюджеті передбачили 100 тисяч гривень. Путівник сподіваються видрукувати вдвічі дешевше — за 50 тисяч гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати