Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До 2050 року Львів обіцяє перейти на «зелену» енергетику

14 вересня, 11:13

Міська влада взяла на себе зобов’язання щодо поступового, але цілковитого у підсумку, до 2050 року, переведення міської енергосистеми на відновлювані джерела енергії. Відповідний меморандум 13 вересня під час Міжнародного екофоруму «Вода та Енергія» підписали міський голова Львова Андрій САДОВИЙ та регіональна координаторка у регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії міжнародної організації «350.org» Світлана РОМАНКО. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з текстом меморандуму, Львів зобов’язується також розробити і затвердити енергетичний план міста, ухвалити кліматичну стратегію і реалізувати її із залученням до процесу громадськості.

«Це означає і максимальну підтримку електротранспорту, і максимальні інвестиції в очисні споруди та новітні технології, які дадуть можливість використовувати не нафту чи газ, а енергію сонця й вітру. Це мета, яку ставлять перед собою найуспішніші міста і країни світу. А ми хочемо бути там, де найкращі», — зазначив Андрій Садовий.

Регіональна координаторка міжнародної кліматичної організації «350.org» Світлана Романко нагадала, що саме використання нафти і газу спричинює надмірні викиди вуглекислого газу в атмосферу, підсилюючи парниковий ефект та кліматичні аномалії. Відтак кожен підписаний меморандум — це важливий крок у розбудові спроможності міст працювати над переходом на чисту відновлювану енергію та позбавленням залежності від викопного палива.

Львів — четверте місто України (після Житомира, Кам’янця-Подільського та Чорткова), яке долучається до «зеленої» ініціативи. Організатори екофоруму повідомили, що кілька днів тому такі ж зобов’язання взяло на себе Кутаїсі (Грузія).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати