Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Книжки «Дня» – це фантастичний подарунок»

Ганна Гопко — про візит Крістін Лагард в Україну та її враження...
07 вересня, 18:47
ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ ГАННИ ГОПКО

В Україні з робочим візитом перебувала директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, яка під час зустрічі з вищим керівництвом нашої держави, зокрема Президентом Петром Порошенком обговорила ситуацію у фінансово-економічному секторі країни та імплементації положень другого Меморандуму про економічну та фінансову політику двосторонньої програми «Механізм розширеного кредитування», укладеної між Україною та МВФ терміном на 4 роки. Крім обговорення перебігу та перспектив впровадження реформ в Україні, зокрема у податковій, банківській та кредитно-фінансовій сферах, а також у боротьбі з корупцією, пані Лагард зустрілася з жінками-лідерами в громадській сфері, журналістиці, політиці. Під час однієї з таких зустрічей у неділю народний депутат Ганна Гопко подарувала шанованій гості англомовну книгу з Бібліотеки «Дня» «Ukraine Incognita. TOP-25» — «для глибшого розуміння української історії». «Книга «Україна Incognita. ТОП-25», де йдеться від історії Русі до XXI ст., як і карта України, стали гарним подарунком на згадку про Україну», — написала у «Фейсбуці» Ганна ГОПКО. Про візит пані Лагард в Україну та враження від книги «Дня» ми запитали в народного депутата.

«Це був перший раз, коли іноземний гість, якому я вручала книгу «Україна Incognita. ТОП — 25» (а це вже були шановані люди, зокрема Єнс Столтенберг, Джо Байден та багато інших) вже відвідав Софійський собор. Пані Лагард була просто вражена від Собору, адже побачила, що ще тисячу років тому тут була потужна цивілізація — ще задовго до заснування Москви. Вручаючи їй книгу, я відзначила, що саме в ній можна знайти багато відповідей щодо історичної тяглості України. 

Сьогоднішній її приїзд, підтримка у складні для України часи — дуже важливі. Під час боротьби за сильну передовсім економічно Україну, вона може стати символом нашої підтримки у світі. Країна продовжує боротися за гідність та свободу. Тому нам потрібна підтримка пані Лагард не лише як керівника МВФ, а й як однієї з топ-найвпливовіших жінок світу. Свого часу вона була першою жінкою міністром фінансів, економіки та праці Франції, вона разом із Збігнєвим Бжезінським «просувала» Польщу в ЄС та в НАТО... Я попросила, щоб допомога була не лише через МВФ, а більш глобальною, за прикладом Польщі. Вона потрібна не владі, яка може змінюватися — а народові України, який має тисячолітню історію. Тому, повторюсь, книга від «Дня» була фантастичним подарунком для глибшого розуміння нашої історії. Зізнаюсь, пані Лагард здивувалася, що в Україні виходять англійською мовою такі серйозні видання за приватною ініціативою. Вона розуміє, що тут живе народ, якому треба допомогти стати сильним, щоб захистити свій цивілізаційний вибір».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати