Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подумайте про мозок!

Із 12 по 18 березня в Україні триває Brain Awareness Week
13 березня, 11:49

Кожен третій тиждень березня у світі відбувається Тиждень мозку, або Brain Awareness Week, або просто BAW. Це міжнародна науково-популярна ініціатива, започаткована 1995 року Товариством нейронаук США і американською благодійною фундацією «Дана». Її мета — привернути увагу суспільства до досліджень у галузі нейронаук і вивчення мозку. З моменту заснування кампанія має партнерів у більш ніж 120 країнах.

З 2010 року Тиждень мозку відбувається і в Україні. Цього року він стартував 12 березня у будівлі Київської міської держадміністрації з двох лекцій: «Тривога: біологія VS соціологія» доктора медичних наук Олега Чабана та «Вакцинація і мозок» кандидата медичних наук Федора Лапія. Загалом серед ініціаторів «мозкового» тижня — Інститут фізіології імені О. О. Богомольця НАН України, Українське товариство нейронаук, платформа M-Gate тощо.

У рамках кампанії цього тижня в Києві відбудеться не один десяток подій у різних локаціях. Це лекції, кінодискусії тощо. На додачу — «Нервові» дні науки у вихідні. Детальну програму можна знайти на сторінці «Тиждень мозку 2018 в Україні» у «Фейсбуці».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати