Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порятунок від незнання

З нагоди Дня вчителя 25 сільських шкіл Київщини отримають комплекти книжок Бібліотеки «Дня»
28 вересня, 18:53
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Неодноразово ми чули, що наші школи «кульгають». Передусім — на матеріальну базу та освітні матеріали для дітей. Газета «День» вже давно взяла «курс» на максимально можливе виправлення цієї ситуації. Кожного року фотовиставка «Дня» після великої презентації у Києві відправляється у регіони — й не залишає освітні заклади міст без «інтелектуальних зерен». Наприклад, цьогорічне турне нашої виставки є рекордним — уперше за 18 років існування проекту ми показали кращі світлини конкурсу «Дня» в 11 містах. Географія найширша — від Слов’янська та Маріуполя на Донбасі до південного Ізмаїла й села Ольгопіль на Вінниччині. І всюди у школи та бібліотеки було подаровано комплекти книг «Дня», за що ми досі отримуємо найтепліші слова вдячності. Крім того, постійно діє акція «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі» — важливий інструмент справою віддячити й допомогти освіті у своєму краю, до якої приєднуються політики, митці та просто небайдужі громадяни.

Цьогоріч до Дня вчителя за підтримки Фонду сприяння ініціативам газети «День» сільським школам Київської області буде подаровано 25 комплектів двотомника «Екстракт 200+». Це і в прямому, і в переносному сенсі — ліки від прогулювання уроків історії. Як сказала «Дню» директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, ці комплекти — величезне посилення для сільських шкіл, завдяки їм уроки історії набудуть нової якості. Сучасних дітей не зацікавиш сухою хронологією, тож «Екстракти» рятують від незнання. Зосередившись спочатку на вузлових питаннях давньої історії України, на відносинах українців із найближчими сусідами, згодом редакція зрозуміла, що назріла потреба осмислення новітньої історії — що відбулося з Україною та світом за останні десятиліття. Тож це — вдумлива розмова газети «День» зі своїм читачем про те, з яких історичних обставин вийшло українське суспільство і до яких наслідків призводить хронічне «прогулювання» уроків історії.

Нагадуємо, що акція «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі», попри те, що в ці дні особливо актуальна, насправді — діє постійно. Підтримайте рідну школу, поповніть її книжкові шафи якісною історичною літературою!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати