Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Служби у справах дітей «підростуть»

Президент України підписав закон, що посилює держгарантії захисту прав неповнолітніх
09 лютого, 12:08
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Посилення гарантій держави щодо захисту прав і законних інтересів дітей відбуватиметься відповідно до Конвенції ООН про права дитини шляхом забезпечення цієї діяльності потрібним кадровим ресурсом, повідомляє Адміністрація Президента. Згаданий Закон України №1824-VIII вносить зміни до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей».

«Сьогодні велика кількість дітей в Україні живе у складних життєвих обставинах і потребує підтримки та допомоги від держави. Такі функції покладаються на органи і служби у справах дітей, які за законом мають здійснювати свою діяльність, захищаючи права та інтереси дітей. Але саме вони у такий складний час перші потрапляють під скорочення. У багатьох регіонах кількість працівників настільки мала, що унеможливлює виконання ними своїх функцій», — цитують на сайті АП Миколу Кулебу, уповноваженого Президента з прав дитини.

Закон якраз передбачає збільшення штатної чисельності працівників служб у справах дітей усіх рівнів. Кількість працівників тої чи іншої служби залежатиме від кількості дітей, що проживає на відповідній території. Тепер штатна чисельність працівників служб у справах дітей виконкомів сільських і селищних рад встановлюється з розрахунку один працівник служби не більш ніж на одну тисячу дитячого населення. Якщо дітей у громаді менше тисячі — не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду.

Кількість працівників районних, міських, районних у містах служб у справах дітей встановлюється з розрахунку один працівник не більш ніж на тисячу дітей, що проживають у районі, і не більш ніж на дві тисячі дітей, які проживають у місті. Крім того, служби у справах дітей усіх рівнів набувають права юридичної особи.

Микола Кулеба наголошує: «Після підписання закону Президентом ми чекаємо від регіонів відповідних рішень щодо його виконання, а від Міністерства соціальної політики — створення програми підготовки та підвищення кваліфікації працівників служб у справах дітей, адже від їх професіоналізму залежать життя тисяч дітей».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати