Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уже в редакції!

Газета «День» представить на Форумі видавців нове видання — «Ave. До 100-ліття гетьманату Павла Скоропадського»
17 вересня, 19:13

Видання розповідає про короткий і сповнений стереотипів та міфів, але важливий період української історії. Водночас новинка в дуже багатьох аспектах спрямована в майбутнє. Передбачаємо, що книга, автором ідеї якої виступила головний редактор газети Лариса Івшина, а авторами статей — фахові історики, дослідники та журналісти, здійме хвилю не тільки інтересу, а й дискусій. Важливо, щоб це була глибока розмова не лише про невідрефлексовану досі добу Павла Скоропадського, а й те, на яку якість політики українське суспільство робило, робить і робитиме «замовлення» і чому.

Представлення нової книги із серії «Україна Incognita» Бібліотеки газети «День» відбудеться в межах Форуму видавців у Львові 21 вересня о 12-й годині у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15). У заході візьмуть участь головний редактор «Дня» Лариса Івшина, упорядник видання Ігор Сюндюков та автори статей — Юрій Терещенко, Тетяна Осташко, Петро Кралюк, Анна Данильчук, Ігор Смешко.

«Що ви знаєте про Гетьмана Скоропадського та його час? І чому це знання необхідне? Чому історія 100-річної  давнини, така важлива для нас, опинилася на маргінесі? Як відновити розірваний зв’язок часів? Спадкоємцями якої політичної традиції ми є? Потрібно дати відповіді на ці запитання.

Книга «Ave...» — про «загублену» українську аристократію. Коли повернеться жива пам’ять про Гетьмана, про Василя Вишиваного (Вільгельма Габсбурга), про полковника Петра Болбочана... — це буде маркером справді вільного народу. Наблизимо цей час?» — запитують автори видання.

Понад те, історичний фоліант має ексклюзивний супровід — аромат, гідний Гетьмана! Парфуми AVE створив засновник парфумерного будинку Partisan Parfums Олександр Перевертайло. Свіжий і водночас зелений фужер ніби переносить нас на слобідські ландшафти. «Коли ми в «Дні» це задумали, то познайомилися з талановитими українськими парфумерами, які вже спричинили сенсації в європейських професійних колах, — написала на своїй фейсбук-сторінці головний редактор «Дня» Лариса Івшина. — А тепер їхню кооперацію з високими смислами зможе оцінити і наш читач — об’єднання брендів заради відродження шляхетності! І смаків, і відчуттів... Запахів гірких і свіжих трав... Пам’яті».

Чекаємо вас на представленні книги 21 вересня о 12-й годині у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (вул. Коперника, 15) і на стенді №306, де всі охочі зможуть придбати не тільки книжкову новинку, а й попередні бестселери газети, випуски глянцевого «Маршруту №1» та оформити передплату на свій «День».

Презентація парфумів AVE відбудеться 21 вересня о 15 годині в бутику UAKrasa (вул. Коперника, 16).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати