Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Відеоуроки» для молоді

10 та 11 листопада у Жовкві на Львівщині відбудеться перший фестиваль «Кіномаршрут»
10 листопада, 11:24

«Він спрямований на залучення молоді до кінопроцесу. Програма побудована таким чином, щоб можна було якнайповніше продемонструвати кожну ланку кіновиробництва. На майстер-класах фахівці розкриють професіональні секрети режисури й поділяться тим, як знаходити фінансову підтримку для дебютних проектів», — зазначає директор і засновник «Кіномаршруту» Олеся НОВОСАД.

Також за програмою фестивалю має відбутися майстер-клас «Експериментальний  фільм — відеопоезія «CYCLOP». Його модератор Анжела БОГАЧЕНКО розповідає: «Я створюю експериментальне кіно або відеоарт із 2008 року, але саме відеопоезією займаюся п’ять років. Цей жанр досить молодий і нині активно розвивається. Відеопоезія — це своєрідний синтез кіно, поезії та музики. На майстер-класі поділюся власним досвідом створення відеопоезії та продемонструю кращі роботи фестивалю «CYCLOP» за останні роки й декілька своїх ранніх відеопоезій».

Кіномаршрут — це не лише фестиваль, а й кінопрактикум, де режисери-початківці мають змогу зробити свої перші кроки в кіновиробництві. Спочатку вони знімали епізоди до фільму під керівництвом директора і засновника «Кіномаршруту», а 11 листопада розпочне свою роботу творча майстерня, на якій відбуватиметься обговорення відзнятого матеріалу.

У середу журі в складі відомого сценариста Богдана Жолдака, молодого кінематографіста Марка Босовича, актора театру і кіно Олега Цьони та медіа-критика Юлії Голоднікової обере переможців. За головні призи змагатимуться 15 фільмів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати