Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як проводити культурну трансформацію громад

У Тульчині навчатимуть голів ОТГ
05 червня, 10:20

Всеукраїнська науково-практична конференція «Культура та креативні індустрії як основа розумної стратегії розвитку малої території» втретє відбудеться в Тульчині. У ній візьмуть участь більш ніж сотня учасників, передусім керівники громад, які зацікавлені в пошуку власного креативного ресурсу та розробці ексклюзивних культурно-економічних стратегій розвитку своїх ОТГ. Упродовж двох днів, 6—7 червня, вони вивчатимуть досвід малих міст та громад країн ЄС із культурної трансформації. Успішними кейсами і практичними порадами з ними ділитимуться експерти із Німеччини, Австрії та Польщі. Відбудеться конференція в межах проведення ІІІ Міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN, який вважається найуспішнішим культурним стартапом серед малих міст країни. І якому, до речі, зосібна, присвячено останній випуск глянцевого додатка «Дня» «Маршрут №1. Тульчин» (придбати його можна в магазині на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/library).

«У кожного культурного чи творчого явища є дві іпостасі — змістова і прагматична. Перша — про те, яку естетичну цінність, які сенси й повідомлення несе явище особисто для нас. Друга — про технології, тобто канали доставки потрібної нам суті, і про те, скільки й чим нам прямо чи опосередковано доводиться за це платити, — говорить директор Українського центру культурних досліджень, арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN Ірина ФРЕНКЕЛЬ. — Але креативні індустрії — це система, в якій і творчість, і соціально-культурний аспект визнані однаково важливими. Тому культурна ідея та культурний ресурс можна і треба перетворювати на основу культурно-економічної стратегії розвитку малих міст та невеликих територій, м’яко трансформуючи простори і формуючи громаду. Як це можна робити, йтиметься на конференції».

Крім навчальних модулів, конференція передбачає оприлюднення результатів проекту «Малі міста — великі враження». Вони покажуть, як децентралізація впливає на розвиток культурного простору в громадах. Водночас ітиметься про виклики й ризики, з якими можуть зіткнутися культурні менеджери в майбутньому. А фінальним акордом стане спільне напрацювання (заходи, індикатори, оцінки) державної програми «Культурний розвиток громад до 2027 року».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати