Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чекаючи на маестро

У Національній музичній академії України знову новий керівник – виконувач обов‘язки ректора
03 серпня, 10:43
Фото з сайта knmau.com.ua

Нагадаємо, два місяці тому колективу Академії був представлений новий керманич Максим Олегович Тимошенко (президент екологічної національної організації «Green Cross», професор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтвзаслужений діяч мистецтв України, за освітою - культуролог). На посаді в.о. ректора НМАУ він протримався дуже мало (з 11 червня по 1 серпня), мав амбітні плани, але терміново покинув кабінет бо за наказом Міністерства культури України за № 717/0/17-18 від 1 серпня 2018 року виконувачем обов’язки ректора Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського призначено першого проректора, заслуженого юриста України, кандидата юридичних наук, доцента Анатолія Анатолійовича Бровія (за освітою юрист).

Чому така термінова заміна «фігур»? Як коментують у facebook: «Що за чехарда у сферах керівництва НМАУ? То один в.о.ректора, то другий в.о. Але жоден із них не авторитет у царині музики, тим більш - не маестро…»; «Тепер все музичне життя в Академії проходитиме на юридичних законних засадах…».

- Міністерство культури звільнило Максима Тимошенка, а на посаду виконуючого обов‘язки ректора Академії призначили мене, - підтвердив «Дню» А. БРОВІЙ. – Буду працювати. Як і планувалось у нас 20 вересня відбудеться конкурс. Знаю, що висувається кілька кандидатур, які представлять свої програми. Хто з кандидатів переможе – той і стане ректором… Моє завдання аби Академія, як вищий учбовий музичний заклад, нормально працювала бо 1 вересня вже розпочинається навчальний процес…

- А що буде з людьми Тимошенка, яких він привів в Академію, зокрема, протеже Максима Олеговича - співачка Марія Максакова, яку призначив радником ректора по творчим питання і міжнародним зв‘язкам?

- Це питання поки не обговорювалось… Ще раз наголошую, що я тимчасово виконую функції ректора до оголошення результатів конкурсу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати