Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Лабіринти часу» і дитинство

У галереї «Парсуна» з 12 лютого до 1 березня будуть представлені мініатюри Олександри Король та живопис Ольги Соловйової
09 лютого, 10:40
«БАБУСИНА ЗЕЛЕНА ШАФА», ОЛЬГА СОЛОВЙОВА / ІЛЮСТРАЦІЯ З FACEBOOK

Виставка «Лабіринти часу» — це поєднання романтичного настрою милих стареньких шафок лялькарки Олександри Король і зворушливих живописних образів Ольги Соловйової. Твори авторів об’єднує ніжне, ностальгічне відношення до теплих родинних спогадів, усталених сімейних цінностей, зворушливих людських стосунків.

Олександра Король — створює ляльки з паперклею та румбокси — «лялькові будиночки» і «лялькові мініатюри» з найрізноманітніших матеріалів. За твердженням фахівців, в Україні ніхто більше цього не робить, хоча в Європі подібні лялькові будиночки досить популярні. В галереї «Парсуна» румбокси Олександри Король експонуватимуться вперше.

Мініатюри майстрині споріднені з театральними макетами, в яких не тільки подається просторове рішення, а й відображається образ вистави її дух, стиль. Ще у авторки є дуже веселі, незвичні об’ємні (3D!) «мінінатюрморти» у голландському стилі, де до фантастичної ілюзорності імітуються овочі та квіти.

 Картини Ольги Соловйової мають свій виразний творчий стиль. В них присутні гранична ніжність і пронизлива беззахисність. Невизначеність простору, натяк на перспективу дозволяють об’єктам «зависати» у повітрі, що надає їм легкості та ірреальності. Художниця зрідка зображає конкретний мотив. Превалює невизначеність місця, певна анонімність фігур, облич, натяки, аналогії, спогади, метафоричність. Як правило, Ольга Соловйова працює в легкій холодній блакитній гамі без контрастів та зайвої багатокольоворості. Всі ці мистецькі моменти роблять картини художниці надзвичайно щирими та незабутніми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати