Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Погані дороги» покажуть у Латвії, Литві та Німеччині

В червні відбудуться гастролі Театру на лівому березі Дніпра, в рамках яких представлять виставу Тамари Трунової за п’єсою Наталки Ворожбит
28 квітня, 13:33

В умовах війни Київський театр на лівому березі Дніпра не зупиняє свою діяльність, працюючи на культурному фронті. Завдяки плідній роботі усієї команди театру на чолі з директором-художнім керівником Стасом Жирковим, йдуть перемовини про співпрацю з європейськими театрами та культурними інституціями. І маємо результат.

Низка театральних фестивалів Європи запросили одну з найактуальніших постановок про війну між росією та Україною - виставу “Погані дороги” - взяти участь в їхніх програмах. Вже підтверджені три фестивальні покази, також ведуться перемовини з іншими фестивалями. В рамках гастролей відбудеться показ і в Малому театрі у Вільнюсі, де нещодавно відбулася прем’єра в Стаса Жиркова (вистава “Саша, винеси сміття”, за п’єсою Наталки Ворожбит).

“Погані дороги” - це справжні історії початку війни між росією і Україною - війни, яка почалася в 2014-му. Шість історій про життя, війну і розбиті дороги Донбасу.

“Погані дороги” - це реалізація фанболю. Робота психіки над усвідомленням втрати, яка триває, - говорить режисерка вистави Тамара ТРУНОВА. - Театр вабить конфлікт, трагедія. Театр живиться негараздами світу. Сьогодні ми більше не говоримо про наявність чи відсутність болю. Ми говоримо лише про його ступінь. Тут ми спостерігаємо різні способи виживання і створення нового діалогу з новим світом. Вистава дивиться на людину впритул і намагається дослідити кордони незалежності та суверенності особистості у війні”.

Вистава “Погані дороги”  цьогоріч отримала Шевченківську премію в  номінації “Театральне мистецтво”. Також  постановка є лауреаткою премії “Київський рахунок”, переможницею II-го Всеукраїнського театрального фестивалю-премії “ГРА” в трьох номінаціях.

За словами директора-художнього керівника театру Стаса ЖИРКОВА, культурно-інформаційний фронт, в якому працюють сьогодні українські театри, наразі надзвичайно важливий – саме з точки зору впливу на людей та їхню думку: “Нам потрібно працювати з європейською аудиторією, постійно нагадувати про війну в Україні. Європейські глядачі мають бути в фокусі, не забувати про нас, допомагати. Їхня допомога – це фактично наше розуміння, що ми не один на один з ворогом”.

ГАСТРОЛЬНИЙ ГРАФІК:

• 1 червня - Dailes Theatre Festival, Рига, Латвія

• 9 червня - Vilniaus mažasis teatras, Вільнюс, Литва

• 16 червня - TheATRIUM Festival, Клайпеда, Литва

• 24 червня - The Radikal Jung Festival, Мюнхен, Німеччина

Гастролі лівобережців відбудуться за підтримки Ukrainian Artistic Task Force.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати