Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екзотика та релакс

20 липня, 20:37

Літо — вдалий час для гастрономічних свят, особливо присвячених екзотичним коктейлям. Навіть коли нагріте місто не випускає нас на відпочинок, все одно думки тяжіють до мрій про море, екзотику та релакс.

Тож можна відзначити, хоч і заочно, свято на честь улюбленого коктейлю перуанців — Піско Сауер, якому вони надали національного значення.

National Pisco Sour Day відзначають з 1999 року, а виноградну горілку «піско», яка є основою коктейлю, вживають аж з XVI століття. Дуже довго Перу сперечалася із Чилі за звання Батьківщини коктейлю Піско Сауер, адже обидві країни славляться великим різномаїттям лимонів та лаймів, які у поєднанні з виноградною горілкою і утворюють легендарний коктейль. Але ще 1988 року Піско визнали частиною національної спадщини Перу завдяки знайденим документам, які підтверджують походження напою. А 2005 року Перу подало заявку у Всесвітню організацію інтелектуальної власності й отримало офіційну відповідь, що лише ця країна має право називатися Батьківщиною Піско. Найвпливовішою версією виникнення коктейлю є та, що його вперше приготували на початку XX ст. в одному з популярних барів Ліми. Рецепт був дуже простим — 8 частин піско, білок одного яйця, 4 частини лимонного соку і 3 частини сиропу або цукру та трошки прянощів.

Здавалося б, нічого надзвичайного, але Піско Сауер став національною гордістю та приводом заснувати свято, яке припадає на четверті вихідні липня та супроводжується масовими гуляннями під ритми креольської музики.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати