Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медіаміст між Європою й Україною

01 квітня, 00:00
ФРАНКО-УКРАЇНСЬКЕ РУКОСТИСКАННЯ

Віднедавна у вітчизняному радіоефірі з’явилися французькі нотки. Минулого тижня в рамках франко-українського бізнес-форуму компанія ЗАТ «Студія «Європа Плюс Україна» зміцнила свій капітал шляхом міноритарного входження до її складу «Європи Плюс Франс» та «Європи Плюс». Ці два підприємства підписали договір про продаж пакета акцій «25% плюс одна», і таким чином об’єдналися з двома великими українськими групами, а саме: «Український Медіа Холдинг» і групою «Майстер».

Після офіційної церемонії підписання президент «Європи Плюс» Жорж Полінські сказав: «Музика — це те, що найбільше об’єднує людей різних культур. Уранці ми прокидаємося з музикою, їдемо на роботу, слухаючи музику, кохаємось під музику. Одним словом, музика та радіо необхідні кожному. Ми пишаємось тим, що тепер до нас переходить значна частина акцій «Європа Плюс Україна». Ми маємо намір внести свій підхід, а також разом із ними краще зрозуміти сучасну українську реальність», — сказав він.

Президент групи компаній «Український Медіа Холдинг» Борис Ложкін, який підписав договір з української сторони, у свою чергу заявив: «Ця подія надзвичайно важлива для України в контексті демократичних перетворень і євроінтеграційних устремлінь нашої країни. Назва компанії, до складу засновників якої входять наші французькі колеги, промовляє сама за себе — «Європа Плюс Україна». Я впевнений, що якісний медіа-проект, який створюють лідери індустрії, об’єднає Європу й Україну. Таким чином, ця подія набуває додаткового значення. Ми на практиці переконуємося в тому, що світ глобальний, і що глобальний світ диктує нові умови успіху. І прихід наших французьких партнерів на український медіа-ринок означатиме якісний виток його розвитку в сфері технологій, продукту та професіоналізму. Й особливе місце я би приділив захисту авторських прав. Бізнес по-європейськи зажадає від нас дотримання європейських стандартів. Тож настроюйтеся на європейське мовлення».

Отже, ЗАТ «Студія «Європа Плюс Україна» приєдналось до холдингу «Lagardere», що є одним із найбільших у світі бізнес-конгломератів, і до структури якого входять як медіа-, так і промислові підрозділи. Серед промислових підрозділів холдингу «Lagardere» — компанія Matra, яка займається виробництвом авіаційної техніки, автомобільного та залізничного обладнання, засобів космічного та наземного зв’язку. Ця компанія володіє 15%-вим пакетом акцій авіакосмічного концерну European Aeronautic Defence & Space Co.

Філія Lagardere Media стала однією з основних гравців і на європейському ринку телебачення. Lagardere Active належать телемовні компанії та компанії-виробники — 9 тематичних каналів (MCM, Canal J та ін.), 17 виробничих компаній (GMT Productions, DMD Productions, DMLS TV, B3Co та ін.) та нових ЗМІ (Plurimedia, Legion та ін.). Lagardere Active також володіє 34% акцій цифрової платформи Canal Plus та 27% каналу multiThematiques.

Група Lagardere понад 30 років займається міжнародним радіобізнесом, і володіє успішними радіостанціями в Німеччині, Бельгії, Франції, Чехії й інших країнах. Прихід такого серйозного гравця у вітчизняний медіа-бізнес символізує зміцнення співпраці між діловими та культурними колами Франції й оновленої України. А як зміниться від цього вітчизняний радіоефір, слухач зможе оцінити вже у найближчому майбутньому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати