Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наше «Слово» у Лондоні

Міжнародним дистриб’ютором кінострічки став сейлз-агент «Journeyman pictures»
30 березня, 12:15

У Лондоні в кінотеатрі «Bertha DocHouse» 29 квітня відбудеться британська прем’єра документального фільму «Будинок «Слово», повідомляє прес-служба Держкіно. «Єдиний у Британії кінотеатр, який спеціалізується на показі виключно дoкументального кіно, відібрав «Будинок «Слово» у програму тижневого показу «Натхненні фільми про авторів, художників та шукачів пригод». Після закінчення фільму відбудеться дискусія за участі Вільяма Блекера — одного з найкращих викладачів теорії української культури та літератури в Британії», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, показ картини буде здійснюватися за підтримки Українського інституту в Лондоні. «Ми дуже раді, що британська публіка матиме нагоду побачити стрічку. Цей документальний трилер про «розстріляне Відродження» 30-х років повертає втрачені пласти української культурної історії, допомагає зрозуміти зв’язок між паралельними кампаніями терору, які були розгорнуті проти України сталінською владою, перекидає місток до сьогодення з його дискусіями про творення нової української ідентичності», — зазначила директор Українського інституту у Лондоні Марина Песенті.

Режисер фільму — Тарас Томенко, продюсери — Юлія Чернявська та Олег Щербина, автори сценарію — Любов Якимчук і Тарас Томенко. Стрічка створювалася компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Держкіно, Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури та Міністерства освіти і науки України, Комітету ВР з питань свободи слова.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати