Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні – Всесвітній день радіо

13 лютого, 11:43
Фото з сайта hammarlund.ru

За рішенням ЮНЕСКО 13 лютого визнано Всесвітнім днем радіо. Обрана дата – зовсім не випадкова. Саме 13 лютого у 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке мовило напряму зі штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй.

«Радіо – це засіб інформації, що досягає найширшої аудиторії, зокрема, що особливо важливо, найбільш маргіналізованої частини нашого суспільства», – зазначила гендиректор ЮНЕСКО Ірина Бокова у своєму зверненні з приводу Всесвітнього дня радіо. Це свято, за словами засновників, має послужити зміцненню співпраці між усіма людьми, що мають відношення до радіо: від великих мовних компаній до одинаків-любителів.

За інформацією Міжнародного союзу електрозв’язку, нині понад 75% сімей у світі мають хоча б один радіоприймач. Все більше людей використовують радіо як джерело новин та комунікації через широкосмуговий інтернет.

Вперше Всесвітній день радіо відзначили минулого року, а рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняло в 2011-му.

Перший радіоприймач запатентував у 1893-му році сербський вчений Н. Тесла. В Україні перший цивільний радіозв’язок встановили 110 років тому– 30 грудня 1902 року на лінії Херсон – Гола Пристань.

За матеріалами Korrespondent.net, «День» та УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати