Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як не захворіти влітку в офісі?

22 червня, 00:00

Кондиціонер часто стає порятунком від літньої спеки, але існує ризик застудитися, якщо ви неправильно встановлюєте режим роботи кондиціонера. Важливо дотримуватися нескладних правил при експлуатації кондиціонера, які вбережуть вас від застуди. Коли в офісі вмикають кондиціонер у режимі охолодження, важливо встановити температуру, яка різко не контрастуватиме з температурою повітря на вулиці.

Зрозуміло, що заходячи з вулиці до офісу, ви поспішаєте швидше охолодитися і зі свіжими думками стати до роботи. Проте існує великий ризик захворіти, якщо на вулиці +30, а кондиціонер працює в режимі охолодження +17.

Тож уникайте різких перепадів температури. Комфортним і безпечним для здоров’я є різниця температур повітря всередині і ззовні приміщення в межах щонайбільше 3—5 градусів, радить officecond.com.ua. Категорично не рекомендують перебувати безпосередньо під струменем повітря, яке надходить із кондиціонера. Тому бажано ще до встановлення кондиціонера розташувати робочі місця так, щоб уникати прямого потрапляння потоків охолодженого повітря на людей. Не рекомендується встановлювати режим fan control на максимальний рівень. Вибирайте режим обдування середньої потужності, щоб уникнути різкого охолодження організму.

Поширений міф про те, що в кондиціонері розмножуються найнебезпечніші для людини хвороботворні бактерії легіонели, здатні викликати запалення легенів без підстав. Даний вид бактерій розмножується у сприятливій водній суспензії при температурі близько 30—35 градусів за Цельсієм. Температура конденсату в сучасних кондиціонерах становить не більше 15 градусів за Цельсієм, коли ж справно працює кондиціонер, конденсат миттєво видаляється. Також варто звернути увагу, що повітря в сучасних спліт-системах проходить попереднє очищення, тому припущення про захворювання, викликані виключно використанням кондиціонера вельми необгрунтоване. Інноваційні моделі кондиціонерів мають функцію багатоступеневої системи фільтрації повітря, яка дозволяє очистити його від пилу, бактерій, а також алергенів.

Важливо регулярно проводити очищення фільтрів кондиціонера в терміни, зазначені в інструкції, що не лише допоможе перешкодити виникненню цвілі та розмноженню бактерій, але й подовжить термін служби вашого кондиціонера. І ще запам’ятайте: при використанні кондиціонера в літній період встановлюйте температуру в приміщенні на 2—3 градуси нижче, ніж на вулиці, протягом кількох годин ви можете її знизити ще на два градуси, але не більше того.

— Не перебувайте під потоком повітря, яке надходить із кондиціонера.

— Регулярно очищайте фільтри, стежте за справністю кондиціонера.

— Встановлюйте кондиціонер, оснащений високою системою фільтрації повітря.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати