Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кулеба про заяву Amnesty International: Така поведінка - це не про пошук і донесення світу правди, а про створення фальшивого балансу між злочинцем та його жертвою

04 серпня, 17:46
Фото МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що заява організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, спрямована не на пошук і донесення світу правди, а на створення фальшивого балансу між злочинцем та його жертвою.

"Я так само, як і ви, бачив заяву Amnesty International. Я так само, як і ви, нею обурений, вважаю її несправедливою", - сказав Кулеба у відеозверненні у четвер.

Він зазначив, що у відповідь на критику цієї заяви організація, найімовірніше, скаже про те, що вона критикує обидві сторони російсько-української війни. "Але давайте чітко домовимося про розуміння простих речей. Така поведінка Amnesty International - це не про пошук і донесення світу правди, а про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою. Між країною, яка сотнями й тисячами знищує цивільне населення, міста, території. І країною, яка захищається, рятуючи свій народ і весь континент від цієї навали", - наголосив Кулеба.

Глава українського МЗС закликав Amnesty International припинити займатися "створенням фальшивої реальності, в якій всі у чомусь трохи винні".

"Займіться повідомленням правди, системної та масштабної правди про те, чим є сьогоднішня росія. Зробіть це хоча б в ім'я цивільних жертв, громадян України, яких накрило російськими снарядами на зупинці громадського транспорту в місті Торецьку Донецької області", - підсумував міністр.

Раніше організація Amnesty International оприлюднила заяву, в якій ідеться про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни через те, що "створює свої бази в населених пунктах".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати