Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зі Львова за кордон евакуювали онкохворих дітей

05 травня, 11:10

Це вже тринадцята така евакуація, яку лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру називають «конвой життя».
Вивезли цього разу зі Львова за межі України не тільки пацієнтів-львів'ян, а й дітей з онкопатологією з Дніпра, Запоріжжя, Харкова та Херсона, бо там – активні бойові дії. Про це зазначено на ФБ-сторінці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, який це називають #особливадитячалікарня: «Завдяки зусиллям багатьох чудових людей з різних країн хворі діти мають можливість їхати дальше та продовжити лікування».

Стан дітей (а цей стан буває украй важким), котрих переміщують до Львова, стабілізують у Центрі та або автобусами, аби каретами «швидкої» скеровують до Польщі з перспективою подальшого лікування за кордоном. 

Серед евакуйованих, зокрема, двійко хлопчиків, віком 1 рік та 14 років, у яких важку хворобу діагностовано нещодавно, кілька днів тому. Після ракетних обстрілів Львова 3 травня, під час яких тривала консультація із колегами з-за кордону, онкологи #особливадитячалікарня вирішили евакуювати дітей, щоби забезпечити безперервне лікування і збільшити шанси на порятунок. Через гострий перебіг захворювання до польського кордону їх доправили автівками «швидкої».

У супроводі працівників Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру маленькі пацієнти з родинами (усього 22 особи) перетнули кордон Польщі і очікують на подальший розподіл у найкращі клініки світу у UNICORN clinic – центрі для українських родин у містечку Бохенець (Boheniec). На всіх них чекає складне лікування, яке наразі не є доступне в Україні: спеціальна хіміотерапія, імунотерапія тощо.

У лікарні також додають, що у Unicorn Clinic від початку війни уже отримали допомогу понад пів сотні пацієнтів – українськими дітками та їхніми родинами опікується численна команда медиків з St. Jude Children's Research Hospital, Polskie Towarzystwo Onkologii i Hematologii Dziecięcej, німецьких лікарень та група лікарів, студентів, волонтерів з України.
Також львівські медики дякують за допомогу у порятунку дітей Генеральному консульству Республіки Польща у Львові, International Society of Paediatric Oncology, St. Jude Children's Research Hospital, БФ «Таблеточки»,  «Запорука», «Крила надії», «Із янголом на плечі», Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку , Українській асоціації дитячої онкології/гематології , Олені Зеленській, органам місцевої влади та МОЗу.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Фото з ФБ-сторінки ЗУСДМЦ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати