Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Медіа формують майбутнє вашої держави", – Посол Нідерландів в Україні Едуард Хукс

06 липня, 15:22
Фото: city-adm.lviv.ua

Понад 400 журналістів та експертів з усіх областей України, США, Нідерландів, Балкан та інших країн ЄС зібралися в Харкові на Донбас Медіа Форум, який розпочався 6 липня.

Під час урочистого відкриття учасники Форуму згадали всіх українських журналістів, які сьогодні є в’язнями Кремля як на території Росії, так і на окупованих територіях України. Зокрема, журналістам та міжнародним експертам було представлено новий соціальний ролик на підтримку журналіста Станіслава Асєєва, який ув’язнений на окупованій території Донбасу.

Увагу важливій ролі журналістів у житті країни під час свого виступу приділив Надзвичайний та Повноважний Посол Нідерландів в Україні Едуард Хукс. За його словами, свобода медіа на сьогодні є одним із пріоритетів роботи Посольства. Також, на думку посла, локальні медіа в Україні, так само, як і в Нідерландах, мають на сьогодні більше довіри, адже є більш наближеними до громади і більше дотримуються професійних стандартів.

«На сьогодні питанням професійних стандартів в медіа в Україні приділяють більше уваги, ніж коли-небудь раніше», – зазначив пан Хукс. При цьому, на думку посла, регіональні медіа є більш вразливими з точки зору безпеки, тож питання безпеки журналістів на сьогодні є дуже нагальним. «Ви дуже хоробрі люди, тому що ви підтримуєте розвиток медіа у вашій державі... Інформаційне поле сьогодні – це поле битви... Сьогодні медіа формують майбутнє вашої держави», – зазначив наприкінці свого вітального виступу Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Едуард Хукс.

Вікторія ВЕСЕЛОВСЬКА, корпункт «Дня» в Миколаєві

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати