Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Яворівському полігоні активна фаза навчань молодих бійців

07 червня, 16:57
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Зараз на Яворівському полігоні, що у Львівській області, почалися активні фази навчань молодих солдат, зокрема строковиків, контрактників та першокурсників Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Основний акцент у навчаннях робиться на здобутті чи вдосконаленні навичок поводження із різними видами зброї або військової техніки.

Особливою гордістю в цьому плані для військових є навчальний клас на базі 184 Навчального центру, який відкрили нещодавно. Окрім звичних корпусів-механізмів бойових машин тут є багато динамічних тренажерів. Тож курсанти можуть спробувати свої сили у віртуальному бою, який максимально наближений до реального.  Зокрема тут є динамічні тренажери БМП-1, БТР-4, Т-64БМ «Булат». Крім того тут військові вивчають різні типи озброєння бойових машин та снаряди, які в них використовуються. Усі отримані знання одразу ж відпрацьовують на реальних механізмах.

А по сусідству із цим навчальним корпусом артилеристи відточують свої знання у важкому озброєнні. Тут для них є всі доступні тренажери з артилерійської підготовки. Крім того на полігоні вони зараз проходять курс стрільби і з стрілкової зброї – автомата, ручного кулемета та РПГ.

По танкодрому Яворівського полігону постійно їздять танки, БТР та БМП. Це курсанти, контрактники та строковики уже на практиці вчаться здобуті усі свої знання. Крім того на танкодромі зробили територію, яка є копією міста. В такий спосіб військових вчать керувати технікою в умовах, максимально наближених до міських реалій.

Павло Паламарчук, Львів. Фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати