Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чорному морі через російську агресію масово гинуть дельфіни

07 вересня, 19:09

Збройна агресія РФ призвела до масової загибелі дельфінів у Чорному морі, прокуратура відкрила справу за фактом екоциду та надсилає запити про міжнародну правову допомогу до низки країн для встановлення аналогічних випадків.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"На пляжах Одещини з початку збройної агресії РФ проти України знаходять велику кількість загиблих морських ссавців. Ймовірна причина їхньої загибелі – використання гідролокаторів на підводних та надводних човнах країни-агресора. Сонари видають потужні звуки, які негативно впливають на здоров'я тварин", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі в середу.

У ньому наголошується, що з ініціативи прокуратури проведено огляди та розтини морських свиней і дельфінів, знайдених мертвими на узбережжях.

За інформацією прокуратури, відібрані зразки буде направлено для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія) та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина).

"Також прокуратура готує запити про надання міжнародної правової допомоги до Республіки Болгарія, Турецької Республіки та Румунії щодо встановлення аналогічних випадків загибелі дельфінів", - зазначено в повідомленні.

Прокурори Одеської обласної прокуратури відкрили кримінальне провадження за фактом екоциду (ст. 441 КК України).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати