Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

NASA оприлюднило відео з падіннями астронавтів на Місяці

12 липня, 18:53
Фото NASA

NASA показало добірку відео невдалих спроб астронавтів пересуватися поверхнею Місяця: від кумедних падінь до простої втрати рівноваги.

Про це пише Science Alert.

На відео з місій Apollo  астронавти зазвичай переміщаються поверхнею Місяця стрибками. Однак рухатися в умовах низької гравітації не так просто.

NASA підготувало докладний звіт по кожному випадку, коли астронавти втрачали точку опори. І кожному з них є ​​цілком логічне наукове пояснення. 

Місія Apollo 15 займалася вивченням швидкості метаболізму астронавтів при переміщенні по різних ділянках місячної поверхні: в гору, під гору і по горизонтальній поверхні. 

Учасники місії Apollo 16 повинні були оцінити відмінності в спритності і здатності пересуватися на Землі і на Місяці, щоб краще зрозуміти як саму місячну гравітацію, так і її вплив на переміщення по поверхні Місяця.

Незграбність астронавтів пояснюється тим, що, незважаючи на зменшення ваги (сила, з якою тіло діє на горизонтальну опору або вертикальний підвіс) на Місяці, маса (міра інертності тіла) залишається незмінною. 

Тому інерція, яка є опором тіла змін руху і пов'язана з масою, а не з вагою, також залишається незмінною. Таким чином, астронавт, що переміщається по місячній поверхні, робить це при інших умовах, що і призводить до підстрибування і деяким казусам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати