Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Заболотті на Волині зустрілися з Героєм України Василем Тарасюком

14 лютого, 12:00
Фото надано автором

Учні місцевої школи, де відбулася зустріч, та й загалом все селище Заболоття чекали цієї зустрічі п’ять місяців. Відтоді, як під час параду на День Незалежності Василь Тарасюк отримав найвищу нагороду – «Золоту Зірку» Героя України. Заболоттівський селищний голова Валерій Свіржевський розказує, що в актовому залі школи не те,що не було де сісти: не вистачало місця, аби і стати. Василь став Героєм у23 роки, будучи лейтенантом  Збройних Сил України. На фронті він мав позивний «Тайфун», він той військовий, який, сховавши своїх підлеглих у бліндажі, вийшов сам на сам з гранатометом проти ворожого танка.

Селищний голова розказує, що виріс Василь у Заболотті Ратнівського району, батько його – вчитель музики, керівник духового оркестру, і син також навчався у музичній школі грати на трубі. Мама багато років працювала  медичною сестрою, зараз підприємець. Але бажання  стати  військовим переважило захоплення музикою, Василь закінчив військовий ліцей у Луцьку, потім  вищий військовий заклад. 90  відсотків  його  випуску пішли на передову неоголошеної війни  на сході. Після боїв за Авдіївську  промзону хлопець із  волинського Заболоття  став легендою української армії. Його друг, Андрій Кизил,  з яким разом  були на  фронті, також став Героєм України, але посмертно...

На зустрічі Василеві задавали багато питань і діти, і дорослі. Валерій Свіржевський каже, що такі зустрічі дуже потрібні не тільки заради того, аби підняти, так би  мовити, градус патріотизму, а й віддати шану  героям, тим більше,  коли  герой - твій земляк. Хлопець,  який народився у Заболотті, вчився у цій же школі, але своїм прикладом показав, на що буває здатною людина, коли її батьківщина у небезпеці.

Наталія МАЛІМОН,  «День»,  Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати