Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні за минулий рік у ДТП загинули близько 3,5 тисяч людей

14 червня, 14:48
Фото з архіву "Дня"

За минулий рік внаслідок аварій на українських автошляхах загинули близько 3,5 тисяч людей. Про це під час засідання уряду заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-центр Міністерства.

Він зазначив, що відомство та уряд приділяють особливу увагу відновленню українських автошляхів. Зокрема, стан автошляхів протягом п'яти наступних років дозволить змінити запуск Дорожнього фонду, який відбудеться 1 січня 2018 року.

Попри це, за його словами, покращення стану автошляхів не є запорукою зменшення смертності та травмування на них. Адже аварії трапляються й через перевищення швидкості та порушення правил дорожньго руху.

"За офіційними даними, минулого року на українських дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей. 33,5 тисячі було травмовано. За даними Світового банку, збитки економіки від ДТП складають 1,5-2,5% ВВП України, а сукупні річні збитки становлять $4,5 мільярда", - наголосив Омелян.

Нагадаємо, вчора на автодорозі Київ-Чоп поблизу села Надітичі Львівської області сталася аварія, в результаті якої загинули три людини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати