Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці експерти з усієї України обговорювали можливість масового будівництва енергоощадних будинків

16 лютого, 20:27
Фото автора

Представники будівельних компаній, інженери, архітектори, девелопери, а також експерти з міжнародних фондів, що займаються впровадженням енергоощадних технологій зібралися сьогодні, 16 лютого, у Вінниці на форум з енергоефективного будівництва. На порядку денному було кілька питань: переваги енергоощадних будинків для України, наявність кваліфікованих кадрів, здатних проектувати, будувати та супроводжувати такі об’єкти. Окрім цього, вітчизняні фахівці проаналізують роль іноземних партнерів у впровадженні енергоощадних технологій в Україні та як можна адаптувати до вітчизняних реалій закордонний досвід реалізації схожих проектів.

«Форум мав на меті створення такого собі нетворкінг-простору для експертів з енергоефективного будівництва та представників Вінницького муніципалітету задля того, щоб розробити стратегію розвитку будівництва енергоощадних будинків – фактично нульовою енергозатратністю – у місті Вінниці. Адже стратегія розвитку Вінниці 2030 передбачає розбудову житлового фонду міста новобудовами саме з нульовим споживанням енергії. Ми проаналізували, що відбувається сьогодні на ринку нового будівництва і намагалися розставити акценти, чи готовий ринок та споживачі до побудови таких енергопасивних будинків», – уточнив співорганізатор форму Віталій Дужак.

Спеціальним гостем форуму став інженер-будівельник з Німеччини Флоріан Ламмаєр, проектувальник так званих пасивних будинків, які використовують мінімальну кількість енергії і здатні самі себе утримувати за рахунок енергоощадних технологій та альтернативних видів енергії.

У межах заходу також відбулася виставка енергоефективних технологій та обладнання.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати