Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

20 експертів з Австралії допоможуть замінити радянську авіацію в Афганістані

16 липня, 09:36
Фото: defenceconnect.com.au

Австралія направить в Афганістан експертів з авіації, щоб допомогти національним військово-повітряним силам цієї країни замінити застарілий радянський вертолітний парк, що складається з Мі-17, на відреставровані американські гелікоптери Blackhawk.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Австралії на офіційному сайті.

"Австралія є однією з небагатьох країн-членів міжнародної коаліції, яка зараз літає на Blackhawk, і ми зможемо забезпечити кваліфіковану допомогу”, - заявила міністр оборони Австралії Маріс Пейн.

Очікується, що в Афганістан прибудуть 20 експертів сил оборони Австралії, які мають допомогти афганцям освоїтися з оновленим парком UH-60 Blackhawk. Загальне керівництво операцією здійснюватиме Канада.

Австралія вже співпрацює з коаліційними силами під командуванням США в Іраку у рамках операції “Охра”, її контингент налічує 600 військовослужбовців на місцях, включаючи групу повітряних завдань, спеціальну оперативну групу та небойову групу, яка допомагає тренувати регулярні іракські сили безпеки.

Нова програма із заміни повітряного парку потребує збільшення числа консультантів з питань авіації та персоналу охорони. З 2010 року Австралія також надала фінансову підтримку афганським повітряним силам у рамках Трастового фонду Афганської національної армії у розмірі 520 млн дол.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати