Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росія неминуче відповість за трагедію MH17, - Порошенко

17 липня, 10:12
Фото: cont.ws

України та Нідерланди змусять Росію відповісти за збиття літака MH17 над Донбасом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент Петро Порошенко.

Він зазначив, що через зухвалий злочин, який міг би і не статися, якщо б не російська агресія, забрав життя 298 невинних жертв трагедії. 

"Наша відповідальність і перед загиблими, і перед майбутніми поколіннями - довести агресору-терористу неминучість відповідальності за усі вчинені злочини", - наголосив Порошенко.

За його словами, саме з цієї причини в перші дні після інциденту він передав розслідування Нідерландам. А кілька днів тому держави підписали угоду, якою підтверджено обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині. 

"Переконаний, що об’єктивність та неупередженість нідерландського правосуддя завершить цей шлях. Це наш спільний обов’язок перед пам’яттю тих, чиї биття сердець рівно три роки тому обірвала російська ракета", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, понад дві тисячі родичів жертв катастрофи літака рейсу МН17 у небі над Донбасом зберуться в Нідерландах 17 липня, в третю річницю трагедії. Учасники церемонії відкриють меморіал, присвячений їхнім близьким.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати