Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністри культури України та Азербайджану обговорили перспективи культурного співробітництва

19 липня, 14:08
Фото: kievcity.gov.ua

Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з Міністром культури Азербайджанської Республіки Абульфасом Гараєвим.

Про це повідомила прес-служба Міністерства культури України на офіційному сайті.

У зустрічі також взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв та частина азербайджанської офіційної делегації.

Під час зустрічі сторони розглянули перспективи співробітництва у галузі культури між двома країнами.

Міністр культури Азербайджанської Республіки Абульфас Гараєв відзначив інтенсивний розвиток співпраці обох країн у  багатьох напрямках – культурі, економіці, науці, сучасних технологіях, висловивши переконання, що основним двигуном добрих взаємостосунків на сьогоднішній день є  сфера культури та гуманітарні зв’язки.

«Культурний обмін між нашими країнами сприятиме  спільному усвідомленню культури, як основної складової життя суспільства», - говорить Абульфас Гараєв.

Зокрема, під час зустрічі розглядались питання налагодження  більш тісної співпраці в частині реалізації спільних україно-азербайджанських мистецьких проектів, обміну фахівцями та налагодженні  зв’язків між культурними інституціями двох країн.

Серед іншого, азербайджанською стороною була висловлена зацікавленість у частині реалізації спільних театральних проектів, зокрема залучення сучасних українських режисерів  до постановок в Азербайджанському державному театрі. А також реалізації міжмузейних проектів, налагодженні більш тісного знайомства з відомою українською хореографічною школою, проведенні обміну  солістами та композиторськими школами обох країн.

Міністр культури України Євген Нищук висловив  високу зацікавленість щодо реалізації спільних культурних ініціатив.

«Ми  відкриті до такого спілкування і існуюча у світі практика показує, що міжкультурний діалог, обмін культурними технологіями дуже важливий для загального розвитку суспільства», - наголосив Євген Нищук.

Під час спілкування також порушувалось питання представлення в Україні в 2019 році кращих зразків культурного надбання Азербайджану, у тому числі проведення тижня сучасного кіно, під час якого будуть представлені останні  цікаві роботи азербайджанського кінематографу.

Після завершення зустрічі у Києві відбулося урочисте відкриття скверу та пам’ятника азербайджанському артисту Мусліму Магомаєву, повідомляє прес-служба КМДА на офіційному сайті У заході взяли участь Міністр культури Азербайджанської Республіки Абульфас Гараєв, Міністр культури України Євген Нищук, заступник голови КМДА Олександр Спасибко, а також заслужені артистами з Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, України та інших країн, які знали та любили співака, а також кияни.

«У рамках відзначення 75-річчя від дня народження всесвітньо відомого оперного й естрадного співака, композитора, народного артиста Мусліма Магомаєва,  за ініціативою та за всебічної підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у місті Києві відкрито Сквер імені Мусліма Магомаєва за адресою: перехрестя проспекту В. Чорновола та вулиці Січових Стрільців та пам’ятник видатному митцю», – розповів Олександр Спасибко.

Він нагадав, що Київ і Баку – міста побратими із 1997 року, і партнерство міст носить стабільний і поступальний характер.

«Ми співпрацюємо у сферах розвитку інфраструктури міст, промисловості, культури, туризму тощо. Наші міста постійно обмінюються корисним досвідом розвитку столиць. Все це говорить про те, що ми маємо справжніх друзів в Азербайджані», – сказав заступник голови КМДА під час церемонії відкриття пам’ятника.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати