Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Франція та Німеччина починають практичне втілення реформи єврозони

20 січня, 11:47
Фото: news-front.info

Франція та Німеччина беруться за практичне втілення реформи єврозони, зокрема внесення змін до фінансового законодавства, а також узгодження податкових норм для держав ЄС.

Про це заявив міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мер після переговорів із німецьким колегою Петером Альтмаєром в Парижі, повідомляє Укрінформ.

«Наш найважливіший пріоритет – це завершення роботи над банківським союзом, союзом ринків капіталу та узгодження податкового законодавства з Німеччиною... Наша мета - досягти остаточної спільної позиції в терміни з березня по червень", - заявив Ле Мер.

За його словами, Франція також готова розглядати питання про невиконання позик, адже це питання викликає особливу стурбованість з боку італійських банків.

Більш детально питання реформування єврозони буде обговорюватися вже у понеділок за робочим обідом міністрів економіки Франції, ФРН, Італії та Іспанії.

Як відомо, Франція виступає ініціатором реформування ЄС, за яким у Союзі має бути створено посаду міністра фінансів єврозони, спільний бюджет та багатомільярдний резерв для країн єврозони. Відповідну ініціативу у вересні минулого року оприлюднив президент Франції Емануель Макрон.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати