Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відкрили погруддя Герою Небесної Сотні, Герою України Ігорю Костенку

20 лютого, 16:00
Фото Романа БАЛУКА, "День"

Вшанувати пам'ять Героя прийшли представники влади, духовенство, академічна спільнота, друзі Ігоря Костенка, також – його мама і сестра. Подія відбулася у внутрішньому подвір'ї географічного факультету Національного університету ім. Івана Франка.

Ігор Костенко (31.12.1991 – 20.02.2014) – студент-географ, активіст Євромайдану, дописувач української Вікіпедії. Загинув від час протистояння на вул. Інститутській у Києві.

Відкривали пам’ятник сестра Героя України Інна Костенко та випускник географічного факультету ЛНУ, бойовий побратим Ігоря, учасник Революції Гідності Володимир Дітчук.

"Більшість із нас тут – невипадково, – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка. – Але що таке втрата, по-справжньому знають тільки матері. Кожен для себе може прийняти рішення, що він робить не так і що треба робити далі. Не розмінюймо своє життя на дрібниці. Пам’ятаймо про тих, хто поклав своє життя за наше майбутнє».

"Я щиро вдячна, що стільки людей прийшло, аби віддати шану моєму синові, – сказала мама Ігоря – пані Оксана. – Пам'ятаю день, коли ми побачили, що він є у списках зарахованих на навчання в університеті. Мій син закохався у Львів, і, завдяки своєму синові, я так само полюбила це місто. Дякую за те, що ви поселили його назавжди в цьому місті. Він хотів жити і працювати в Україні, робити для неї добро. Таких, як мій син, є багато, і я вірю, що наша Україна процвітатиме. Я хочу, щоб в Україні нарешті настав мир. Щоб перестали плакати діточки, матері, дружини. Бережіть своїх рідних, цінуйте кожен прожитий день разом". 

Священики скропили погруддя. Присутні на заході помолилися за Ігоря Костенка та всіх Героїв Небесної Сотні.

Поминальні заходи відбулися сьогодні й на Личаківському кладовищі – біля могил полеглих запалили свічки. Священики відслужили панахиду.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото Романа БАЛУКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати