Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад тисяча велосипедистів проїхали 20 кілометрів вулицями Львова

20 травня, 15:43
Фото надано автором

Сьогодні, 20 травня, у Львові відбувся Велодень, який організувала громадська організація «Lviv Bicycle Club». Це уже 12 за ліком масовий заїзд велосипедистів вулицями Львова. Цього року у ньому взяло участь більше тисячі учасників.

Збір усіх охочих, як і старт, відбувся біля львівського Оперного театру. Сотні велосипедистів заполонили площу перед театром. Жодних обмежень до велосипедистів організатори не вносили – ні по віку, ні по професійності велосипедиста. Тож серед присутніх було багато не лише професійних велосипедистів, а й аматорів. Було лише одне обов’язкове правило – зареєструватися, тобто отримати реєстраційний номер, та дотримуватися правил під час їзди.

Деякі із учасників, щоб взяти участь у Велодні, навіть брали велосипеди в оренду. Дехто приїздив цілою компанією з роботи чи з сім’єю. Хтось брав у веломандрівку навіть своїх чотирилапих друзів. Також у заїзді взяв участь і мер Львова Андрій Садовий.

Крім того на площі друзі Велодня розмістили мобільні веломайстерні. Тож кожен велосипедист міг зробити дрібний ремонт свого велосипеда – підкачати колеса, відрегулювати колеса, натягнути ланцюг тощо.

Під час заїзду велосипедистам пропонувалося подолати маршрут у 20 кілометрів. Він пролягав вулицями Львова. проте кожен із учасників міг проїхати ту кількість кілометрів, скільки бажав чи мав силу подолати.

Варто зазначити, що вперше велосипедистів супроводжував велопатруль, який сьогодні презентували у Львові. Десять інспекторів подолали усі 20 кілометрів забезпечуючи безпечних проїзд учасникам Велодня.

Павло Паламарчук, Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати