Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епіфаній: Якості патріарха Філарета варті наслідування

23 січня, 18:21
Фото Facebook "Патріарх Філарет"

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав почесного патріарха ПЦУ Філарета з 90-річчям і відзначив його зусилля в становленні автокефальної Української православної церкви.

Про це він заявив під час виступу на урочистостях з нагоди ювілею патріарха Філарета в Національному палаці мистецтв "Україна", повідомляє Укрінформ.

"Благо церкви ви поставили вище вашого особистого становища, саме тому ви і перемогли. Беззаконні анафеми та відлучення щодо вас рішенням Вселенського патріарха визнані недійсними. Автокефалія, за яку ви боролися, отримала благословення Церкви-матері, підтвердженням чого став вручений 6 січня Томос", - сказав митрополит Епіфаній.

Він додав, що хоче надалі разом з патріархом Філаретом розбудовувати і зміцнювати Православну церкву України, йти до всеправославного утвердження для ПЦУ майбутнього із статусом патріархату.

Також митрополит Епіфаній зауважив, що якості патріарха Філарета варті наслідування.

"Відданість молитві та богослужінню, чернеча стриманість у побуті, прагнення кожну вільну хвилину присвятити для праці на користь церкві, відкритість для зустрічей та інтерв’ю, щире вболівання про благодійність — все це ті чесноти, якими справедливо можна описати ваше ставлення до своїх архіпасторських обов’язків, наслідувати ці чесноти для нас, архієреїв та духовенства, необхідно й корисно", - наголосив митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що розпочалась ювілейна академія з нагоди 90-ліття Філарета (відео).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати