Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підстав для нової хвилі мобілізації в Україні немає, - Полторак

24 квітня, 12:49
Фото Reuters

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що підстав для нової хвилі мобілізації в Україні немає. Про це він сказав в інтерв’ю журналістам BBC News Україна, опублікованому у вівторок на сайті Міноборони.

"Щодо чергової хвилі мобілізації, то в нас сьогодні такої необхідності немає. Є кілька причин, і одна з них - це те, що нам вдалося провести серйозну роботу з резервом першої черги, тобто з людьми, які мають бойовий досвід", - зазначив Полторак.

За його словами, наразі резервісти вже приписані не лише до військкоматів, а й до військових частин. "Щорічно проводиться навчально-методичний збір, 2-3 тижні їх навчають у бригаді для проведення бойового злагодження. Ці люди готові протягом кількох днів стати до зброї - доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання. Ми ... чітко розуміємо, скільки у нас є людей і на що ми можемо розраховувати. Навчилися розраховувати і ризики за необхідності проведення мобілізації. Але ще раз хочу сказати, що такої необхідності я сьогодні не бачу", - сказав міністр.

Він повідомив, що мінімальна зарплата військовослужбовця становить 7,5-7,8 тис. грн і зазначив, що "це невеликі кошти", з огляду на ризики "втратити життя і здоров'я в армії". При цьому, зауважив Полторак, грошове забезпечення в зоні проведення АТО вдалося підвищити з 2,4 тис. до 10 тис. грн на місяць. "Думаю, що головною причиною поповнення ЗСУ контрактниками є мотивація, патріотизм і відчуття відповідальності і необхідності виконати свій чоловічій обов'язок. На другому плані, звичайно, і грошове утримання", - підкреслив міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати