Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Центр Вінниці традиційно прикрасили велетенськими писанками

24 квітня, 14:55
Фото vmr.gov.ua

П’ятий-ювілейний фестиваль «Великоднє диво» відбувся у Вінниці. Традиційно під час події на головній площі міста – майдані Незалежності розміщують велетенські писанки. Цього року в рамках події представили більше десятка розмальованих гіпсополімерних яєць, висота кожного 135 сантиметри. Крім того, створили новий символ – писанку-оберіг у патріотичних тонах. На ній зображений тризуб – Герб України в оточенні символів оберегів: квітки-сонця, квітки-надії, квітки-родючості та символів нашої держави.

«Писанка створена у жовто-блакитних кольорах, що символізує нашу українську єдність. Ескіз та ідея належить викладачам художньої школи. А вже до процесу розпису долучались викладачі мистецьких шкіл Вінниці та деякі працівники бібліотечної системи», - говорить директорка Вінницької дитячої художної школи Наталія Стафійчук.

Також викладачки Вінницької художньої дитячої школи та художнього відділення Вінницької музичної дитячої школи № 2 представили свої писанки та інші Великодні вироби. Кожне яйце має свій особливий орнамент та побажання.

«Взагалі, писанка несе добро і перемогу добра над злом. На яйцях пишуть берегинь роду, символ сонця – це зміни на краще, дубове листя – для наших чоловіків та воїнів, щоб вони були потужні. Вічно зелена гілочка – пов’язує покоління, а дерево роду, щоб була єдина Україна», – говорить майстриня писанок Вінницької музичної дитячої школи №2.

Як писав «День», традиція розмальовувати велетенські писанки до Великодня триває у Вінниці вже кілька років поспіль. Наразі у колекції представлено вже 15 великодніх символів, які городяни та гості міста активно використовують для фото. Помилуватися гігантськими писанками можна буде упродовж свят.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати