Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гармс назвала умову фінансової підтримки України

24 травня, 19:53
Фото Reuters

Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс наголошує на важливості подальших кроків по боротьбі з корупцією в Україні, зауважуючи, що від цього багато в чому залежить подальша фінансова підтримка країни.

Про це вона заявила напередодні голосування в парламенті з питання створення суду, повідомили Укрінформу в ФРН в офісі німецького депутата.

"Майбутнє голосування у Верховній Раді щодо створення спеціалізованого Антикорупційного суду є дуже важливим кроком в процесі українських реформ. Виконання рекомендацій Венеціанської комісії, особливо щодо юрисдикції суду і процесу вибору суддів, не лише має вирішальне значення, але і є однією з передумов для подальшої міжнародної та європейської фінансової підтримки України", - заявила Гармс.

Вона також вкотре висловила сподівання, що українські парламентарі скасують нарешті зобов'язання з електронного декларування для неурядових організацій і зайнятих у сфері боротьби з корупцією активістів, а також приймуть рішення про "політично збалансовану Центральну виборчу комісію".

Усі ці кроки, за словами Гармс, означали б значний прогрес у боротьбі проти корупції, а також наблизили б Україну до справедливих виборів у 2019 році.

Вона сподівається, що саме такий результат стане підсумком багатьох продуктивних дискусій українських депутатів та європейських парламентарів.

Нагадаємо, що саміт США з КНДР скасований.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати